Jdi na obsah Jdi na menu
 

Wanasto Cup 2016 - Memoriál Slávy Růžičky

10. 7. 2016

WANASTO Cup 2016

– Memoriál Slávy Růžičky

 

V sobotu 2.7.2016 se po dlouhé době na hřišti v Oslově opět konal WANASTO Cup. Wanasto totiž letos slaví již čtvrt století své existence. Turnaj se konal také jako vzpomínka na Slávu Růžičku, který patřil mezi zakladatele klubu, a je to již pět let od tragické nehody, při které zemřel.

 

Turnaj se odehrál ve dvou kategoriích. V první byli současní hráči. V této kategorii se utkalo 11 týmů (jeden bohužel nedorazil) o vítěze turnaje. Hrálo se ve svižném tempu a o pěkné zápasy tu nebyla nouze. Turnaj nakonec ovládlo „A“ mužstvo pořádajícího Wanasta, které celým turnajem prošlo bez ztráty bodu, a jejich formu postupně okusily týmy: SK Oslov 4:0, Špitál (Nemocnice Písek) 7:0 ve čtvrtfinále Klapzuba 4:1, v semifinále König Team 4:1 a jako poslední soupeř byl tým Palmy, který podlehl ve finále 3:1. Z týmu vítěze turnaje nakonec vzešel i nejlepší střelec této kategorie, kterým se stala nová zahraniční posila Yoni Girardey s 9 brankami v pěti zápasech. Překvapením turnaje pak bylo Wanasto „B“, které postoupilo ze skupiny s 0 body a skórem 0:8. Když však začaly vyřazovací boje, tak se začali probouzet i střelci Béčka, kteří v předkole play-off přestříleli tým Brufen 800 (obhájce putovního poháru z loňska - 3:2), pak následoval Špitál (Nemocnice Písek 3:1) a až v semifinále vystavil Béčku stopku tým Palmy (2:3) a o třetí místo rodinný tým Königů (2:4).

pohar.jpg

 

Pořadí na prvních čtyřech místech bylo tedy následující:

  1. Wanasto Písek „A“
  2. Palma Písek
  3. König Team ( Písek/Oleksovice )
  4. Wanasto Písek „B“

 

_wanastocup2016-spolen2.7..jpg

 

Druhou kategorii tvořili hráči 40+. Tato kategorie byla spíše klidným „pouťovým“ fotbálkem, a to především díku tomu, že i její hráči k tomuto turnaji přistoupili s mottem: „jdeme si kopnout a zavzpomínat na Slávu“.

Tuto kategorii nakonec ovládli hráči OSP – Old Stars Players. I v této kategorii se stal nejlepším střelcem hráč vítězného týmu a tím byl Příbramský Petr s 12 brankami, které nasázel svým soupeřův ve čtyřech utkáních. Za velký tým Wanasta v této kategorii nenastoupili pouze bývalý hráči 40+, ale už i jejich potomci, takže na hřišti se potkalo hned několik dvojic otec – syn.

predani-kytky.jpg

 

Konečné pořadí kategorie 40+:

  1. OSP
  2. Palma
  3. Osek
  4. ženy TJ Hradiště
  5. Wanasto

 

minuta-ticha.jpg

 

Po slavnostním vyhlášení výsledků a předání cen se veškeré dění přesunulo do Oslovské hospody, kde všem přítomným zahrála k poslechu a tanci hudební skupina SEXTET band.

 

Více fotek na www.wanasto.rajce.idnes.cz ;)